Date de identificare

Denumirea: S.C. MONTANA-POPA S.R.L.
Adresa: Str. Gh. Bariţiu, Nr. 40, Blaj, Jud. Alba
Telefon/ fax: 0258-712997
Forma juridică: Societate Comercială cu Răspundere Limitată


Despre noi

S.C. MONTANA POPA S.R.L. a fost înfiinţată în anul 1993, cu obiectul principal de activitate "fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre)", constituind astfel un promotor al acestei ramuri de procesare din industria alimentară pe raza judeţului Alba.

Pe parcursul activităţii sale obiectivul principal a fost menţinerea unui standard înalt al calităţii produselor, fapt ce a determinat clasarea firmei în topul producătorilor din branşă, atât pe plan local cât şi în regiunile limitrofe.

Încă de la înfiinţare, obiectul principal de activitate a fost producerea cărnii şi procesarea acesteia.

Începând cu anul 1996, S.C. Montana Popa S.R.L. a reuşit amenajarea unui abator propriu în suprafaţă de 410mp, optând pentru o soluţie integrată şi anume abatorizare-procesare-comercializare, considerându-se că acest tip de activitate are o înaltă rată a rentabilităţii.

Primul magazin de desfacere s-a achiziţionat tot în anul 1996, fiind localizat în Municipiul Blaj. Conjunctura de pe piaţă în domeniul produselor din carne a facut ca firma să înregistreze rezultate financiare favorabile care i-au permis să se dezvolte. În anul 1998 s-a reuşit achiziţionarea unor echipamente de prelucrare a cărnii performante la aceea vreme, cât şi achiziţionarea unor spaţii comerciale suplimentare.

Succesul produselor MONTANA POPA sunt caracterizate de o calitate superioară menţinută constant de-a lungul evoluţiei firmei.

Pe lângă calitatea produselor s-a reuşit consacrarea unei game sortimentale variate, care a determinat fidelizarea clienţilor pentru marca MONTANA POPA. Un alt factor important în dezvoltarea firmei a fost creşterea continuă a forţei de vânzare a firmei prin înfiinţarea unui adevărat lanţ de magazine pentru desfacerea propriilor produse. Aceste magazine constituite ca puncte de lucru sunt amplasate în Blaj (4) şi în Mediaş (2), jud. Sibiu.

În anul 2000 s-a hotărât comasarea celor două activităţi de abatorizare şi prelucrare în cadrul unui complex productiv situat în Blaj în zona industrială. Pentru realizarea acestui obiectiv s-a început construcţia Abatorului şi a Fabricii de preparate pe actualul amplasament situat în Blaj, Str. Gh. Bariţiu, Nr. 40. Acest obiectiv a fost realizat prin resurse proprii, în urma investiţiei rezultând un Abator în suprafaţă de 410mp şi o fabrica de prelucrare de 1980mp.

Odată cu punerea în funcţiune a fabricii, cele două activităţi au primit avizul de funcţionare al DSV Alba, abatorul fiind singurul abilitat în zonă să funcţioneze.

În perioada 2005 – 2007, societatea a implementat cu success un proiect în cadrul Măsurii 1.1. Programul SAPARD în urma căruia s-a realizat achiziţionarea de utilaje şi echipamente specifice cu caracteristici tehnice performante şi amenajarea unei staţii de epurare a apelor uzate cu o capacitate de 20 mc/zi.

Finalizarea acestor investiţii a crescut capacitatea de producţie la cel putin 3–4 tone/zi, şi o producţie anuală de 1275 tone, contribuind la respectarea Standardelor Comunitare în ceea ce priveşte activitatea de producţie a preparatelor din carne.

Prin politica de marketing se urmăreşte influenţarea modelelor de consum, a gusturilor şi preferinţelor consumatorilor, dar aceasta rămâne subordonată cerinţelor manifestate la nivel local.

Numărul mare de clienţi este dat de specificul produselor noastre, care sunt destinate consumului alimentar. Pe lângă magazinele proprii, principalii clienţi ai societăţii sunt magazinele cu profil alimentar, instituţiile care au cantine, sau unităţi din industria hotelieră şi alimentaţie publică.

Ţinând cont de spaţiul pe care unitatea l-a achiziţionat odată cu Magazinul 3, precum şi de cerinţele clienţilor şi consumatorilor, şi de poziţia favorabilă, aflată în centrul municipiului, conducerea societăţii S.C. MONTANA POPA S.R.L. s-a gândit să-l valorifice, începând astfel construcţia unei pensiuni–restaurant. Fondurile utilizate pentru realizarea pensiunii şi a restaurantului au constat în surse proprii, iar perioada construcţiei a fost 1998–2000. Investiţia în acest obiectiv a fost oprită temporar, fiind direcţionată spre unitatea de procesare. În 2007 s-a continuat partea de finisare interioară până în aprilie 2009 când lucrarea a fost finalizată şi inaugurată.